pondělí 25. března 2013

Makeup trendy na jaro 2013

(upozornění na tento článek jsem našla v mailu a moc mě zaujal, tak neváhám a posílám dál, neberte to, prosím, jako kopírování, nýbrž jako propagaci/inspiraci, autorem je moc šikovná paní/slečna Marcela Svobodová)

Výrazná rtěnka, barevné oční stíny, matující pudr a klasické oční linky – tyto zkrášlující pomůcky by letos rozhodně neměly chybět ve vaší kosmetické výbavě. Pojďme si představit nejvýraznější trendy v líčení, které můžete na jaře vyzkoušet.




V hlavní roli rtěnka

zoom
Zdánlivě nekonečná éra lesků na rty se zdá být ohrožena, mírně opomíjené klasické rtěnky totiž slaví svůj velký návrat, a to i u mladší generace. Zkuste na chvíli zapomenout na nenápadné „nude“ a další světlé odstíny a trochu se na jaře odvažte. Vyzkoušejte několik výrazných odstínů, abyste sama poznala, který vám nejlépe sedne. Nosí se všechny syté odstíny od „barbie“ růžové přes svítivě fuchsiovou a sytě oranžovou až po smyslně rudé či vínové. 


Hitem jsou barevné oční stíny

zoom
Kdo si přece jen netroufne na sytě barevné rty, možná se chytí na další letošní trend – výrazně zdobené oči. Zkuste si jednou pro změnu pořídit ty krásné nebesky modré oční stíny, po kterých vždycky jen zálibně pokukujete, namísto nudných béžových, které většinou skončí ve vašem nákupním košíku. Nebo co třeba sytě růžové či dokonce malinově červené oční stíny? 



Zvýrazněný minimalismus 

zoom
Jste spíše nenápadný typ a upřednostňujete klasický nahý „look“? Nebojte se, i pro vás se v letošních make up trendech něco najde. Kromě dokonalého make upu a hladké pleti si vizážisté pohráli více s konturováním obličeje, namísto rozzářené pleti je in spíše matný zapudrovaný vzhled, výraznější je i použití tvářenky a silnější vrstva řasenky. 




Zaostřeno na oční linky

zoom
Nic tak nezvýrazní oči jako správně zvolená linka. Letos je velkým trendem spodní linka zrozená v 90tých letech, která při správném provedení dovede krásně rozzářit pohled. Hitem jsou rovněž barevné oční linky. 





Naivní léta 60tá

zoom
Kromě provokativních 90tých let letos módní tvůrci a make up artisté čerpali potřebnou inspiraci v hravých létech šedesátých. I zde se uplatňují výrazné oční linky, a to převážně na horním víčku. Nevinný pohled laně vykouzlíte pomocí několika vrstev řasenky i zvýrazněním obočí. Nezapomeňte na růžové či béžové oční stíny a rty tentokrát ponechte holé, nebo použijte jen balzám či nude odstín rtěnky.



Jak se vám líbí tato "jarní příručka líčení"? Mě moc, už se jara nemůžu dočkat, konečně opustím od nudných zimních stereotypních svetrů a začnu si zase trošku hrát s barvami! 



Žádné komentáře:

Okomentovat