sobota 9. března 2013

Posilovna,fitness,zdravý životní styl.. aneb co mě štve

Tak toto téma potkávám na internetu čí dál častěji, někdy si z toho něco odnesu, někdy .. někdy prostě ne :D já se rozhodla chodit do posilovny díky Jirkovi, věnuje se tomu již 4. rokem a tak mi s tím ze začátku dost pomohl, bohužel po čase jsem zjistila, že se zkrátka nemohu řídit vším stejně, jako to dělá on, protože ženské tělo se formuje trošku jinak než to mužské a celkově pro holky je to takový "růžovější", což mě teď spíš irituje. Takže na řadě byla rada trenéra. Tím, jak jsem si zvykla na trošku jinej přístup, tak mi teď trošku vadí pár věcí, se kterými se u holek potýkám, jaké to přesně jsou? 

1.NEMÁM V ČEM JÍT
Dost častý problém holek, jak mají svoje oblíbený růžový tričko Nike v prádle, tak do posilovny radši nejdou, než aby se "ztrapnily". Chapi to takhle neberou, vytáhnou prostě první tričko co jim padne do ruku, do tašky přihodí protein, nějaký tenisky, kraťasy a jde se. Jdou tam totiž makat a potit krev, ne si pokecat s kolegyňkami z práce:-))

2. PROBOHA, VÍŠ KOLIK V TOM JE KALORIÍ?
No, asi takhle, já nesnáším omezování, v čemkoliv, myslím, že tělo si prostě samo řekne, jím co chci a na co mám právě chuť, nemám ráda diety a nikdy jsem žádnou nezkusila, nedokážu si představit že bych prostě vyřadila ze svýho jídelníčku najednou něco, co jsem zvyklá jíst každý den nehledě na to, že na "kalorie" se podle mě dává až přehnaně velký zřetel, daleko důležitější mi přijde dostatek tekutin,apod..

3. ODTEĎ JÍM ZDRAVĚ! možná..
Určitě fajn rozhodnutí, pokud vydrží. Ale nemám ráda sliby a "vychloubáčky", když na facebooku denně čtu jak jí najednou všichni zdravě a za týden už mají status jestli by se někomu nechtělo na MENU do MC'Donaldu.

4. NAPÍŠU SI TO NA FACEBOOK, AŤ TO VŠICHNI VÍ
Tak to je věc, kterou nesnáším snad ze všeho nejvíc, možná to moc prožívám, ale fakt mě štve, když vidím někoho, kdo jednou za měsíc udělá 20 sedů lehů a už si myslí že je o 20 cm hubenější v pase, neustále něco sdílí z fitness stránek na facebooku a dává si označení na statusy, že je v posilovně, přitom, když se zeptám, jestli by šla/šel někdy se mnou tak najednou nikdy nemá čas apod.. zkrátka lidem dost leze do hlavy (jo a ještě mě baví,když někdo,kdo byl 2x v životě v posilovně si dá na status "WORK HARD EVERY DAY" nebo "TVRDEJ TRÉNINK")

Určitě tímto článkem nechci nikoho shazovat, ponižovat a brát někomu zapálení do cvičení, rozhodně ne, fandím lidem, co se snaží vydat tímto směrem a sama vím jak fajn pocit to je, cítit se fit, jen mi to přijde prostě hloupé, když to lidi dávají tak najevo a přitom o tom neví vůbec nic a nikdy se tomu nevěnovali. Samozřejmě je to každého věc a nějak se asi začít musí, ale když se nemám čím chlubit, tak ze sebe prostě nebudu dělat něco, co nejsem, ne?

No a nakonec, abych byla objektivní, tak přidávám i svoje a jirkovy fotky.. Určitě si nemyslím, že bych se měla zrovna čím chlubit, ale myslím, že nějaká změna za ten půl rok tam je, každej jednou začínal a nejdůležitější si myslím, je, to nevzdát, což se mi zatím daří, tak mi držte palce a určitě se nebojte to zkusit, sami za nějaký čas pocítíte změnu k lepšímu. 



Co je teď asi nejrozšířenější je 30 day shred podle Jillian (doufám, že to píšu správně) a hodně holek si to vychvaluje, já to zatím nepodstoupila, protože mi nevyhovuje, že je to rozvržené na každý den a musí se to dodržovat, já bych určitě vynechávala, takže si raději zajdu na 2 hodiny 2x týdně do posilky:-))

Tak jo, to by bylo tak všechno, co jsem chtěla k tomuto říct, neberte to prosím, jako nějaký poučování nebo vnucování něčeho, co máte a nemáte dělat, je to čistě jenom můj názor a spíš zkouším, jestli ho někdo bude sdílet se mnou, nebo ne. Mějte se hezky a užívejte víkend :-)

Jiřináč



6 komentářů:

  1. Já bych nemohla držet dietu. Vydržela bych to, ale ne na věky a ve chvíli, kdybych s dietou skončila, vím, ež bych se zas rozežrala. :D Takže já se spíš snažím omezovat porce, jíst pravidelně a neodpírám si to, co mám ráda.. A klidně zajdu občas i do KFC. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je naprosto správně, jen tak dál:) když budeš jíst pravidelně, máš 60% za sebou

      Vymazat
  2. já se nějak neomezuju v jídle teda snažím se nejíst moc ty tučné jako kachna atd. :-) bojím se že kdybych přestala jíst sladké tak že pak nastane jojoefekt.

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek! S posilovnou jsem asi před měsícem začala a docela mě to chytlo, takže si tvůj blog přidám ke sledování, protože jsi parádní! Jinak se chci zeptat, vážně se neomezuješ? Já jsem děsnej čokoholik, ale pak to hodně vynahradím ovocem a ještě víc zeleninou a samozřejmě piju vodu a neslazené čaje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,díky moc za poklonu.. s tím omezováním, doteď ne, ale dneska jsem měla menší "poradu" s trenérem ohledně mého jídelníčku a chtělo semi brečet z toho, co jsem se dozvěděla.. zítra bude článek na blogu :)

      Vymazat