sobota 30. března 2013

Jak se donutit cvičit?

Ahoj:)
Přináším vám článek na přání, psali jste si o něco ve stylu jak jsem se ke cvičení "dokopala", kde jsem vzala tu vůli. No, když máte přítele, který chodí 3x týdně do posilovny tak za prvé se buď nebudete asi moc vídat, nebo budete jednoduše chodit s ním a hraje v tom roli i fakt, že už vás prostě po čase přestane bavit dívat se pořád na něj, vysportovanýho, svalnatýho a pevnýho a na sebe, na jakýsi rosol. Takže tu máme hned jeden hlavní faktor - PŘÍTEL. Dále, já nikdy netrpěla nadváhou, ani jsem (dovoluji si říct) nikdy nebyla vyloženě tlustá. Jestli jste viděli fotky z "přeměny", tak to byl takový můj osobní extrém. Bude to nejspíš povahou, ale prostě bych to ani nikdy nedopustila. S přibývajícím věkem však přestávala být samozdřejmost, že když do sebe nacpu cokoliv, moje váha zůstane konstantně na 50 kg, jak tomu bylo zvykem. Metabolismus se mi začal určitým způsobem přeměňovat a svůj podíl na tom měla i HA, kterou jsem snad po 2 měsících okamžitě vysadila, protože se mi díky ní podařilo nabrat snad 15 kg, který tam doteď prostě jsou. 
K tomu, začít pro sebe něco dělat přispělo i několik stovek snad tisíců fotek, které teď všude na internetu kolují, všude na vás vykukují vysportované, vyzáblé slečny, což.. když jsem to viděla, tak sem si řekla prostě dost a rozhodla jsem se se sebou začít teda něco dělat. 

Největší problém toho všeho ale je, že to jde pomalu a tak to hrozně moc lidí vzdá, je to jako novoroční předsevzetí, který vám stejně vydrží tak měsíc. A to nesmíte dopustit, za žádnou cenu prostě ne. Protože když to po měsící vzdáte, celej ten měsíc, co jste tak tvrdě dřely byl k ničemu. Jasně, že neuvidíte výsledky hned, přes noc jste taky neztloustly, tak proč čekat, že to za noc shodíte? Počítejte s tím, že to půjde sakra pomalu, ale pokud vydržíte, jednou ze sebe budete mít fakt radost. Už nebudete muset neustále jenom snít.

Je důležité si však uvědomit, že to obnáší změnu celého vašeho systému, pokud si za tím chcete skutečně jít a chcete co nejlepší výsledky. Posilování a cvičení, to není záliba, ani koníček. Je to životní styl a láska na celej život. Sama jsem tomu nevěřila, ale po prvních asi 5 trénincích, nevěřili byste, jak perfektní vliv to na mě mělo, cítíte se úplně jinak, lépe se vám dýchá, máte o 101% lepší náladu. Prostě, je to dřina, ale stojí to za to.



Tak jo, asi jsem vám neprozradila nic převratnýho, ona v tom totiž ani žádná věda není. Chce to jenom skutečně chtít a mít odvahu to alespoň zkusit, pak už si to buď zamilujete, nebo ne, je to celé jen a jen na vás. Přeji krásné Velikonoce, v pondělí pro vás nachystám možná menší překvápko, ale to se ještě uvidí,jak bude čas.

(Jo a ještě jeden malý trik vám můžu prozradit, jestliže jste stejně závislé jako já a pokaždé,když jste na internetu, sledujete co 10 min. facebook - zkuste "olajkovat" pár fitness stránek, mohu doporučit tu, tu a ještě tato je super,budete to tak mít pořád na očích, což je dost důležité)

3 komentáře:

  1. můj největší problém je ta posilovna xDDD... když jsem začala jezdit na kole, po čase mě to chytlo a vytvořila jsem si na tom jakousi "závislost" :D... ale posilovna mě vyložené nebaví :/...

    OdpovědětVymazat