sobota 30. března 2013

Trénink břicha - hlavní zásady



V tomto článku se zaměříme na hlavní problémy a zásady při tvarování bříšních svalů a obecně cvičení břicha. 

1) Vrcholové smrštění - Vědomě stlačujte břišní svaly na vrcholu pohybu. Tím plně vytížíte svalová vlákna a omezíte přílišnou rychlost pohybu.

2) Dýchejte - U břišních svalů je správné dýchaní více než důležité. Na vrcholu pohybu ve smrštění svalů vydechujte. Nutíte tak svaly stáhnout se ještě více. Při návratu volně nadechujte.

3) Pomalý pohyb - S trhavými pohyby se ještě žádný výborný kulturista nezrodil. Trénujte tedy ve středním až pomalém rytmu.

4) Prociťte svaly - Velmi často se stává, že se do tréninku břicha zapojují ohybače kyčlí. Dbejte na to, abyste ve svém tréninku trénovali opravdu břišní svaly a pohyb vycházel z pasu.

5) Netrhejte si hlavu - Často vidím v posilovně, jak si cvičenci při zkracovačkách div neutrhnou hlavu. Mějte dlaně volně položené na temeni a zvedejte opravdu jen silou břišních svalů, nikoliv trhem za hlavu.

6) Dodržujte odpočinkové pauzy - Toto platí obecně u všech cviků. Pokud chcete dosáhnout dobrého výsledku, dodržujte odpočinkové pauzy. U břicha postačí 60-90 sec.


Jamie Eason - trénink břicha



zdroj: muscle-fitness, youtube.com, aktin


Žádné komentáře:

Okomentovat